i love usa

* Translate Page *

vineri, 28 decembrie 2012

DESCOPERIRE ISTORICĂ la baza PIRAMIDELOR din EGIPT




Arheologii egipteni au descoperit, în apropierea piramidelor din Giza, un zid din cărămizi, vechi de 3.400 de ani, Zidul dezgropat de echipa doctorului Zahi Hawass, secretar general al Consiliului Suprem de Antichităţi din Egipt (SCA), se află în faţa văii Regelui Khafre, pe platoul Giza. Zidul datează din anii 1.400-1.390 î.e.n, din timpul domniei Regelui Tuthmose al IV-lea.
 sursa:gandul.ro

2012-info

Cele mai importante 12 momente din fotbal în 2012, conform FIFA
1. Cupa Africii pe Naţiuni, câştigată în premieră de Zambia
2. Recuperarea miraculoasă a lui Fabrice Muamba
3. Golul din ultimele secunde marcat de Kun Agüero contra lui QPR, care a adus titlul lui City
4. Liga Campionilor cucerită de Chelsea a lui Drogba
5. Tahiti, campioana Oceaniei
6. Retrogradarea lui Glasgow Rangers
7. Penalty-ul "a la Panenka" executat de Pirlo în sferturile de finală de la EURO, contra Angliei

8. Campionatul European câştigat de Spania
9. Câştigarea titlului olimpic de naţionala de fotbal feminin a SUA
10. Cele patru goluri ale lui Ibrahimovic în amicalul cu Anglia
11. Cele 91 de goluri cu care Messi l-a depăşit pe Müller (85) în topul marcatorilor într-un an calendaristic
12. Campionatul Mondial al Cluburilor câştigat de Corinthians


sursa: prosport.ro

Alba Iulia


Artefact despre un episod politic sângeros din Roma Antică, descoperit într-un parc din Alba Iulia



Arheologii din Alba Iulia au descoperit un artefact, care aminteşte de un episod politic sângeros de acum mai bine de 1.800 de ani în Roma Antică. Inscripţia a fost descoperită de arheologii Muzeului Naţional al Unirii, în Parcul Custozza din Alba Iulia.
Arheologii au descoperit o inscripţie romană, în care numele coîmpăratului Geta a fost şters de împăratul Caracalla, fratele său. 
Cei doi, fiii împăratului Septimius Severus, au fost asociaţi la domnie după moartea tatălui lor, în anul 211 e.n. În acelaşi an, Caracalla îl ucide pe Geta şi porunceşte ca fratele său să fie şters din istorie.
Numele era şters de pe toate inscripţiile, iar statuile care îl înfăţişau erau date jos de pe socluri şi topite. 
Dată fiind importanţa inscripţiei, ea va fi ridicată şi mutată la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

sursa:antena 3.ro

Descoperire FĂRĂ PRECEDENT în Marea Britanie. "Este ceva cu adevarat uimitor, unic"

Arheologii din Marea Britanie au făcut recent o descoperire uimitoare.. ruinele unui teatru roman, vechi de 2000 de ani. Acesta este de dimensiuni uriaşe, cercetătorii fiind de părere că avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane.


Descoperirea a fost făcută în spatele Faversham, Kent, chiar în spatele unei şcoli. 
Primele imagini care au indicat că ceva s-ar ascunde acolo au fost surprinse din satelit. Oamenii de ştiiţă au putut observa în acele imagini nişte linii circulare, ciudate. 
Descoperirea este cu atât mai mare cu cât este prima de acest gen din Marea Britanie. În nordul Europei au mai fost găsite aproximativ 150 de astfel de construcţii. 

"Este ceva cu adevarat uimitor, unic in Marea Britanie, si e chiar in spatele gradinii mele. Spatiul putea sa gazduiasca 12.000 de oameni, speram sa il putem transforma intr-un monument national. Cred ca era un sanctuar religios pentru romani.", a declarat doctorul Wilkinson, cel care a facut descoperirea.


sursa:antena 3.ro

vineri, 21 decembrie 2012

21.12.2012




Ziua de 21 decembrie 2012 ar putea aduce, daca nu sfarsitul lumii, dupa calendarul mayas si previziunile oracolului din Shambala, atunci macar o vizita extraterestra.

Cel putin asta sustin cativa specialisti care de decenii intregi incearca sa decripteze mesaje venite, potrivit lor, de pe planete aflate in afara sistemului nostru solar.
Unul dintre cele aproximativ 30 de mesaje transmise catre Pamant de o civilizatie extraterestra ar fi o inregistrare din 1977.
Emisia postului ITN a fost "bruiata" de un mesaj audio de 600 de cuvinte, in limba engleza:  "Auziti vocea lui Vrillon, reprezentantul Comandamentului Galatic Ashtar, care va vorbeste".

SURSA:.STIRIL PRO-TV
21 decembrie 2012 ar putea aduce, daca nu sfarsitul lumii, dupa calendarul mayas si previziunile oracolului din Shambala, atunci macar o vizita extraterestra.


Teama a fost stârnită de interpretarea calendarului maiaş care se opreşte brusc după ce a numărat 5.125 de ani. De câţiva ani, pentru milioane de pământeni, ziua de 21 decembrie 2012 nu mai e o dată ca oricare alta. Se vorbeşte despre o predicţie făcută de mayasi, al căror calendar se opreşte brusc în ziua solstiţiului de iarnă de anul acesta. Se spune că va fi o aliniere a planetelor la centrul galaxiei, câmpul magnetic al pământului suferă şi el modificări şi, în plus, anul acesta se încheie o rotaţie perfectă a axei pământului, un fenomen care are loc o dată la 26 de mii de ani.

În lume, oamenii au început fie să creadă că 21 decembrie va fi sfârşitul acestei lumi, într-un fel sau altul, fie să-şi pună întrebarea "Şi dacă totuşi se întâmplă ceva?".Echipa În Premiera a încercat să afle adevărul. Reporterii au făcut filmări în şase ţări de pe două continente, au stat de vorbă cu specialişti în calendarul maya, cu astronomi, geofizicieni, scriitori celebri şi profesori în istoria religiilor, pentru a vedea de ce această apocalipsă anunţată a stârnit mai multă agitaţie decât toate celelalte 200 profeţii din istoria omenirii.
by  bmj 23 


joi, 6 decembrie 2012

Viata extraterestra ascunsa sub gheata din Antarctica?


Oamenii de stiinta rusi au luat probe din lacul subteran Vostok din Antarctica, de la o adancime de peste 3.700 de metri. Lumea stiintifica internationala asteapta cu nerabdare rezultatele cercetarilor privind existenta vietii intr-un loc care a fost izolat de 14 milioane de ani. 


Facand o paralela intre lacul subteran Vostok din Antarctica si oceanele ce s-ar putea gasi sub crustele de gheata de pe Jupiter si Saturn, oamenii de stiinta, care cauta viata dincolo de Pamant, asteapta cu nerabdare finalizarea proiectului rusesc, scrie Discovery News.
Ei nu se asteapta ca probele luate din lacul Vostok sa contina viata extraterestra, desi orice forma de viata care ar putea fi descoperita poate fi luata ca o evolutie diferita fata de ceea ce apare astazi pe Pamant.
Asta pentru ca lacul Vostok, cel mai adanc si mai izolat lac subglacial din Antarctica, a fost izolat de atmosfera Terrei timp de cel putin 14 milioane de ani.
Lacurile izolate, care au fost descoperite prin intermediul imaginilor luate din satelit la sfarsitul anilor '90, isi datoreaza existenta stratului gros de gheata din Antarctica, care actioneaza ca o patura, iar caldura care provine din interiorul Pamantului a pastrat apa lichida.

"Daca s-au gasit dovezi ale vietii acolo - si eu cred ca lacul Vostok are forme de viata in el - acestea vor fi asemanatoare celor de pe Pamant", considera astrobiologul Dale Andersen, de la Institutul SETI, Centrul pentru studiul vietii in Univers."Va fi acelasi fel de viata pe care o gasim oriunde in alta parte. Este posibil ca viata sa fi evoluat diferit, dar este asemanatoare celei de pe Pamant, bazandu-se pe structura aceluiasi ADN", a mai spus Andersen.
Oamenii de stiinta suspecteaza faptul ca apa din lacul Vostok s-a strans acum aproximativ 1 milion de ani si este suprasaturata cu oxigen si alte gaze."Ar fi surprinzator daca lacul Vostok nu ar contine nicio forma de viata", a declarat Chris McKay, astrobiolog la NASA.
Lacul Vostok poate oferi indicii despre cum s-a raspandit viata si cum se pot gasi medii de viata locuibile. Proiectul ar trebui sa ajute oamenii de stiinta sa caute viata dincolo de Pamant.
Oricare ar fi secretele pe care le ascunde lacul Vostok, ele vor ramane nedescoperite pentru cel putin un an. Rusia nu va mai putea lua probe de apa pana cand nu va fi din nou vara in Antarctica. 

sursa :http://www.ziare.com

A Christmas Memory


"A Christmas Memory" is about a young boy, referred to as "Buddy," and his older cousin, who is unnamed in the story but is called Sook in later adaptations. The boy is the narrator, and his older cousin — who is eccentric and childlike — is his best friend. They live in a house with other relatives, who are authoritative and stern, and have a dog named Queenie.
The family is very poor, but Buddy looks forward to Christmas every year nevertheless, and he and his elderly cousin save their pennies for this occasion. Every year at Christmastime, Buddy and his friend collect pecans and buy whiskey — from a scary American Indian bootlegger named Haha Jones — and many other ingredients to make fruitcakes. They send the cakes to acquaintances they have met only once or twice, and to people they've never met at all, like President Franklin Delano Roosevelt.
This year, after the two have finished the elaborate four-day production of making fruitcakes, the elderly cousin decides to celebrate by finishing off the remaining whiskey in the bottle. This leads to the two of them becoming drunk, and being severely reprimanded by angry relatives.
The next day Buddy and his friend go to a faraway grove, which the elderly cousin has proclaimed the best place, by far, to chop down Christmas trees. They manage to take back a large and beautiful tree, despite the arduous trek back home.
They spend the following days making decorations for the tree and presents for the relatives, Queenie, and each other. Buddy and the older cousin keep their gifts to each other a secret, although Buddy assumes his friend has made him a kite, as she has every year. He has made her a kite, too.
Come Christmas morning, the two of them are up at the crack of dawn, anxious to open their presents. Buddy is extremely disappointed, having received the rather dismal gifts of old hand-me-downs and a subscription to a religious magazine. His friend has gotten the somewhat better gifts of Satsuma oranges and hand-knitted scarves. Queenie gets a bone.
Then they exchange their joyful presents to each other: the two kites. In a beautiful hidden meadow, they fly the kites that day in the clear winter sky, while eating the older cousin's Christmas oranges. The elderly cousin thinks of this as heaven, and says that God and heaven must be like this.
It is their last Christmas together. The following year, the boy is sent to military school. Although Buddy and his friend keep up a constant correspondence, this is unable to last because his elderly cousin suffers more and more the ravages of old age, and slips into dementia. Soon, she is unable to remember who Buddy is, and not long after, she passes away.
As Buddy says later: "And when that happens, I know it. A message saying so merely confirms a piece of news some secret vein had already received, severing me from an irreplaceable part of myself, letting it loose like a kite string. That is why, walking across a school campus on this particular December morning, I keep searching the sky. As if I expected to see, rather like hearts, a lost pair of kites hurrying towards heaven."

sursa: http://ro.wikipedia.org

miercuri, 5 decembrie 2012

http://www.ufosdisclosed.com/?hop=djklcb

 dati clik pr  link ...si veti vedea ceva ..ce sunt sigur ca , o sa spuneti ,,chiar  ..exista..cine stie..!?
oare nu suntem singuri in univers..mai exista cineva ACOLO?SE POATE??!!

                         parerea mea este ca intradevar  E.X.I.S.T.A !!!  curand vom da fata ..cu ei..si la propriu si la figurat..nu mai este mult..sunt sigur...totul tine de TIMP!

Descoperire: o planeta similara cu Pamantul...

Astronomii au descoperit o noua planeta in sistemul solar, pe care au numit-o Gliese 581 g. Aceasta este la 20,5 ani lumina de Pamant, in constelatia Balanta.

A sasea planeta din acest sistem, Gliese 581g a oferit o surpriza de proportii! Planeta este de 3-4,5 ori mai mare decat suprafata Pamantului si este alcatuita din roca, nu din gaz!
In plus, gravitatia este de 1,1-1,7 ori mai mare decat cea a Pamantului, concluzia expertilor fiind ca planeta are atmosfera, insa aceasta este putin mai deasa decat pe Pamant!
Ultima si cea mai fascinanta descoperire a astronomilor este ca planeta are la suprafata o temperatura intre -37 si -12 grade Celsius, concluzia fiind ca planeta este LOCUIBILA!



sursa http://dincolo-de-limite.blogspot.ro

OZN la vulcanul Popocatepetl din Mexico

Televiziunea de stiri (Televisa) din Mexic a prezentat de curand o filmare cu un OZN in forma de tigara care intra in vulcanul Popocatepetl.
Conform expertilor obiectul ar avea un kilometru lungime si 200 de metri latime.



De subliniat ca in preajma acestui vulcan exista o activitate OZN destul de mare si nu de putine ori au fost surprinse cu camera video si foto. Acest vulcan este monitorizat 24/24 ore de o camera video cu infrarosu.



NASA a facut "anuntul istoric" privind planeta Marte

NASA a facut mult asteptatul anunt privind datele obtinute de robotul Curiosity pe planeta Marte. Conferinta de presa vine dupa ce seful misiunii lansase o declaratie conform careia informatiile “vor face istorie”.
Roverul Curiosity a terminat prima analiza completa a solului de pe Marte, parte a misiunii sale privind detectarea unor posibile dovezi privind viata pe Planeta Rosie.
Din pacate, specialistii NASA s-au vazut nevoiti sa taie entuziasmul celor care se asteptau la un anunt clar, conform caruia exista sau a existat viata pe Marte.

Informatiile obtinute de robot nu pot sustine cu fermitate aceasta ipoteza, dar cercetarile vor continua, scrie Daily Mail.
“Entuziasmul nostru a fost gresit inteles. Trebuie sa fim atenti ce spunem si cum spunem”, a recunoscut John Grotzinger, cel care in urma cu cateva saptamani vorbise despre “un anunt istoric” privind planeta Marte.
Robotelul a detectat intr-adevar urme de compusi organici, insa NASA nu poate confirma ca acestea nu au ajuns acolo aduse chiar de catre rover.
Cert este ca pe Marte au fost identificati compusi care contin sulf si clor, pe langa alte ingrediente.
In sol a mai fost gasit un compus de oxigen si clor numit perclorat, care fusese identificat anterior si de robotul Phoenix.
Reactiile acestuia cu alti compusi au format metan clorinat, unul din compusii pe baza de carbon identificat de Curiosity.
In mod cert, clorul este de origine martiana, insa in privinta carbonului specialistii nu pot fi siguri. Acesta ar putea proveni de pe Pamant, adus chiar de catre robotel.

Mostrele de sol cercetate pana acum au fost preluate dintr-o zona a craterului Gale, aflat la o distanta considerabila de Muntele Sharp, care este destinatia robotelului.


sursa:http://dincolo-de-limite.blogspot.ro