i love usa

* Translate Page *

sâmbătă, 29 septembrie 2012

SECRETUL de la Rosia Montana

SECRETUL de la Rosia Montana, pastrat timp de 36 de ani! Marturia unui miner care a fost acolo "Era urias! Sigur NU ERA OM"



In februarie 2012, o echipa de geologi a facut sapaturi la Rosia Montana, in una dintre galeriile descoperite de agatarsi, acum 5500 de ani. Au gasit aici o bucata uriasa din piatra, cu o compozitie de 15% praf de granit, 30% wolfram si 55% pulbere de aur.

*Agatarsi au fost stramosii dacilor si au locuit in spatiul in care se afla acum Romania. Herodot a fost primul care a relatat despre acest popor enigmatic, format din oameni foarte luxosi, care se tatuau si purtau bijuterii din aur.

Lespedea care este perfect slefuita avea o lungime de 12 metri, o latime de 6 metri si o inaltime

de 3 metri, cantarind cu aproximatie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decat a fost estimata “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperita la Baalbek, numai aurul continut in ea reprezentand cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decat s-ar fi putut obtine prin reciclarea integrala timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Rosia Montana in urma exploatarilor aurifere, si de 150 de ori mai mult decat tot aurul extras de la suprafata

Arca viitorului: vezi cum arată un hotel care poate să reziste dezastrelor naturale - GALERIE FOTO


Arca viitorului:

Un hotel sub formă de scoică ar putea fi salvarea în faţa unor calamităţi naturale, potrivit dailymail.co.uk. Hotelul este proiectat astfel încât să răspândească lumina, conţine numeroase plante verzi şi asigură servicii de cinci stele.

 Arhitectul rus Remizov a proiectat hotelul plutitor Ark, o constructie care ar putea folosi drept refugiu in caz de dezastre naturale.

 Proiectul a fost finalizat, iar arhitectul impreuna cu firma de design si inginerie cauta in acest moment potentiali investitori
 Pentru interior, arhitectul a proiectat si un spatiu verde pentru plimbarile turistilor din hotelul aflat in mijlocul apelor.
 Proiectul a fost finalizat, iar arhitectul impreuna cu firma de design si inginerie cauta in acest moment potentiali investitori.
 In partea de jos a constructiei va fi stocata energia (solara, eoliana sau termala) pentru o perioada de pana la sase luni si transformata in electricitatea care ar urma sa alimenteze Ark.
 Constructia Ark ar putea dura numai cateva luni daca cel putin primele componente necesare ar fi prefabricate si asamblate ulterior.
Hotelul plutitor este proiectat pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, iar costurile de constructie nu ar fi mai mari decat in cazul unei cladiri inteligente.
Dar principalul motiv pentru care ar trebui să luaţi în considerare cazarea la un astfel de hotel ar fi capacitatea de adăpostire în cazul unui dezastru natural de mari proporţiii, ca şi arca lui Noe.
Clădirea futuristă a fost creată cu scopul împiedicării pătrunderii apei din posibielel inundaţii cauzate de ridicarea nivelului mării