i love usa

* Translate Page *

miercuri, 22 februarie 2012

Fantomele?!

Fantomele fac parte dintre cele mai singulare si enigmatice fenomene din domeniul parapsihologiei. Obiecte care zboara, aruncate de puteri nevazute, tablouri ce cad singure de pe pereti, ciocanituri in pereti, sunete de pasi ai unor fiinte invizibile, aparitii de siluete omenesti aburoase, miresme si adieri venite de nicaieri.




Venirea unei fantome este precedata de multe ori de o vaga senzatie de rau printre observatori, de sentimentul unei prezente.


 Uneori, aparitia este insotita de un curent de aer rece, un suflu inghetat, care ii ingrozeste pe cei ce asista la fenomen.Castelul Glamis, care apartine familiei regale britanice, este locul unde s-a nascut regina mama Elisabeta, si una din fiicele sale, printesa Margaret. El pastreaza de secole intregi sinistra reputatie de a fi gazduit intre zidurile sale uciderea regelui Duncan de catre Macbeth, personajul din drama lui Shakespeare. Glamis are si el fantomele sale: o doamna imbracata in alb, care se plimba pe culoare, o alta care se uita pe o fereastra ingradita cu bare, un baietel negru, asezat pe o banca de piatra, si un spectru inspaimantator, cu barba, care l-a impresionat pe Walter Scott cand a vizitat castelul. In zona mai pot fi vazute fantomele a patru cavaleri calare. Walter Scott i-a vazut si pe ei. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, ei au aparut in fata unui soldat scotian, de la antiaeriana. Crezand ca este vorba despre niste parasutisti inamici, el i-a urmarit si i-a vazut disparand in apele negre ale unui lac din apropiere.




 Aceasta senzatie de frig pare sa acrediteze ipoteza conform careia aparitia ar avea nevoie de energie pentru a se manifesta si, folosind energia ambientala, temperatura ar scadea pe loc. In general, fantomele par indiferente la prezenta celor care le observa. In unele cazuri, ele nu sunt vazute decat de unii privilegiati, dar se intampla sa fie vazute in mod repetat, in acelasi loc, de oameni care nu stiau absolut nimic despre existenta lor.




                                                                                   story  by bmj 23

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu