i love usa

* Translate Page *

miercuri, 29 februarie 2012

O baie buna ..face minuniiii

Iti catifeleaza  pielea ,îmbunătăţeşte circulatia sîngelui eliminand toxinele si celulita,te relaxeaza si iti ridica moralul.TOTUL e sa-i  stii  secretele...


orice baie buna începe cu exfolierea pielii.Procedeul elimina  celulele  moarte si stimuleaza procesele de re generare si hranire,prin creşterea  aportului de oxigen la suprafaţa pielii.


Exfolierea poate începe înainte de baie,prin masajul uscat al pielii,cu o perie moale,din par natural de ( porc) ,prin mişcări energice .Nu uita de tălpile picioarelor-sunt zona de acumulare a pielii moarte,dar si de  terminatii nervoase: stimularea lor  o acţiune benefică asupra metabolismului si functionarii tuturor organelor.
 Masajul revigoreaza circulatia si hrăneşte pielea , desprinde celule moarte, care se elimina cu un dus rapid.Poti sa faci  exofilierea si in timpul  dusului,masand pielea cu ajutorul unei  lufe, din crestet pana la calcaie.
 Baia propriu -zisa
  Apa trebuie sa fie calda ,niciodată fierbinte ,daca vrei sa pastrezi tineretea si elasticitatea  pelii.Caldura excesivă distruge celulele  care asigura fermitatea pielii si un tonus bun.Poti pune  in apa  saruri si diferite uleiuri aromate , in funcţie de tipul de baie si te starea de spirit.



  • Sarurile si spumantele se pun la inceput ,iar uleiurile se adauga spre sfarsit,deoarece caldura acecelereaza evaporarea esentelor si aromele dureaza putin.
  • uleiul de lavanda calmează durerile si mancarimile dupa înţepături de insecte (albina,viespe,tantar).
  • rozmarinul este o planta revigoranta ,despre care medici arabi credeau ca imbunateteste memoria.
  • Aburii calzi deschid porii si înmoaie pielea ,inlesnind absorbita de substanţe nutritive.La baie,masca hidratanta sau tratamentul pentru par au rezultate mai bune.
  • Inainte de a iesi din baie ,îndepărtează pielea dura de pe calcaie cu ajutorul unei pietre abrazive(ponce).Pentru coate,foloseste lufa sau peria.
  • Dupa ce ti-ai  uscat bine pielea si parul,cu ajutorul unui prosop(incalzit),aplica un strat generos de crema hidratanta pe tot corpul,masand usor.Pune in apa fierbinte 250 de grame  de sare marina.
  • Menta are efect calmant,linistitor ,alunga durerea de cap.
  • Acelasi efect il are mirosul de trandafiri,care  este un simulator vascular si ne protezeaja de microorganismele patogene.
  • cimbrul  stimuleaza periferica si reduce transpiratia.
  • O mana de lapte praf in apa de baie poate face minuni.Acidul lactic inmoaie pielea si contribuie la eliminarea celulelor moarte .Pentru exfoliere ,poti folosi si un amestec de lapte si tarate de grau(sau de ovaz).

                                                                  story  by  bmj23

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu